Grettestølen

Vestlandsk stølskultur i moderne drakt

Grettestølen

Vestlandsk stølskultur i moderne drakt

Stølsoppleving på Grettestølen

Grettestølen/Gretto høyrer til garden Selheim og ligg i idyllisk natur under Gretteggi. Her var det aktiv støling til 1991 og i år kan du oppleve dette på ny.

Bestill tur med guide no
Bestill tur med guide no


Stølsdagar

Utvalde helger vert det arrangert stølskafé der me serverer alt fra rjomekoll og lappar til spekemat og grillmat.

Følg med på våre arrangement


Guiding og turer

Gauida turar, stølsmat og kulturhistorie i vakker natur. Etter eit par timars vandretur er vi oppe på Grettestølen.

Les meir om dette

Tradisjonar får nytt liv

01

lange tradisjonar

Hilde og Lars driv garden Selheim der dei har gris, kyr og gardsslakteri. Sommaren 2020 startar dei opp med prøveprosjektet støling på Grettestølen. Frå juni til september får nokre utvalde av dyra våre vera med budeia på stølen for å puste liv i gamle tradisjonar.

Dyreliv på stølen

02

Dyrevelferd

Det vil vera kyr av rasen Vestlandsk fjordfe, kalvar og gris på stølen. Kyra blir mjelka to gonger kvar dag, og mjølka blir foredla på staden til smør og rjomekolle.

“Grettestølen er eit flott utgangspunkt om du ynskjer å fortsette turen innover Raundalsryggen i Voss sine høgaste fjell mot Horndalsnuten (1461 moh.) og Olsskavlen (1576 moh.).”

Hilde og Lars, Selheim gard

Stølsmat og kulturhistorie i vakker natur

03

Budeie på grettestølen

Inger Marie jobbar som budeie på stølen. Ho tek imot oss og fortel om den tradisjonelle stølsdrifta med dyrehald og produksjon av smør, rømme og andre melkeprodukt. Tidleg i juli vil det nye grindbygget og alt naudsynt utstyr vere på plass. Da kan Inger Marie by på stølskost som ho lagar sjølv, med mjølk frå kyra ho passar på stølen.

Tradisjonar får nytt liv

01

lange tradisjonar

Hilde og Lars driv garden Selheim der dei har gris, kyr og gardsslakteri. Sommaren 2020 startar dei opp med prøveprosjektet støling på Grettestølen. Frå juni til september får nokre utvalde av dyra våre vera med budeia på stølen for å puste liv i gamle tradisjonar.

Dyreliv på stølen

02

Dyrevelferd

Det vil vera kyr av rasen Vestlandsk fjordfe, kalvar og gris på stølen. Kyra blir mjelka to gonger kvar dag, og mjølka blir foredla på staden til smør og rjomekolle.

“Grettestølen er eit flott utgangspunkt om du ynskjer å fortsette turen innover Raundalsryggen i Voss sine høgaste fjell mot Horndalsnuten (1461 moh.) og Olsskavlen (1576 moh.).”

Hilde og Lars, Selheim gard

Stølsmat og kulturhistorie i vakker natur

03

Budeie på grettestølen

Inger Marie jobbar som budeie på stølen. Ho tek imot oss og fortel om den tradisjonelle stølsdrifta med dyrehald og produksjon av smør, rømme og andre melkeprodukt. Tidleg i juli vil det nye grindbygget og alt naudsynt utstyr vere på plass. Da kan Inger Marie by på stølskost som ho lagar sjølv, med mjølk frå kyra ho passar på stølen.

Voss Gardsslakteri held til på Selheim, 9 km aust for Vossevangen i Voss kommune.

Tlf: 97 60 93 86 og 97 19 68 13
E-post: lars@vossg.no
E-post: hilde@vossg.no

Postadresse:
Voss Gardsslakteri
Selheimsvegen 128
5706 Voss

Bestill tur med guide no
Ta kontakt med oss